Almanca Din – Religion

Almanca Din – Religion : Din, yeryüzündeki insanların olağanüstü ruhsal veya biçimli/biçimsiz olmayan bir
yaratıcıya, bir ruha inanış sistemidir. “Din” kelimesinin Almanca Din
karşılığı “Religion”(okunuşu:”Religion”)’dur. Almanca Din – Religion Din kelimesinin her dilde farklı bir telaffuzu ya da
yazılışı olsa da tüm insanlık arasında aynı anlamı taşır.  Almanca Din Ne Demek ? Almanca Din anlamına
gelen “Religion” farklı tanırlara inanan yaratıcı düşüncesine dayanan topluluklar ve ya insanlar
anlamına gelir.

Almanca Din’in Tanımı

Almanca Din Ne Demek

ALMANCA İSLAM DİNİ “ISLAMISCHE RELİGİON”

1. Soru: “Sind sie und ıhre familie muslime?” (Siz ve aileniz müslüman mısınız? )
Cevap: “Ja, ıch meine familie sind muslime.” (Evet, ben ve ailem müslümanız.)
2. Soru: “Halten sie an ıhrer religion fest?” (Dinine bağlı mısın?)
Cevap: “Ja, ıch bin verbunden religion.” (Evet, dinime bağlıyım.)
3. Soru: “Wie heiben menschen die an die religion an das ıslam glauben?” (İslam dinine inanların isimleri nedir?)
Cevap: “Diejenigen die an die religion das ıslam galuben werden muslıme genannt.” (İslam dinine inananlara Müslüman denir.)
4. Soru: “Was galauben muslime? (Müslümanlar neye inanır.)
Cevap: “Muslime galuben an die macht nur eines schöpfers. (Müslümanlar sadece bir yaratıcının gücüne inanır)

5. Soru: “Wo ist der ort der verenhrung hür muslime?” (Müslümanlar için ibadet yeri neresidir?)
Cevap: “Der ort verenrubg für muslime ist die moschee.”(Müslümanlar için ibadet yeri camidir.)
6. Soru: “Gehst du in die moschee und betest an?” (Camiye gidip ibadet ediyor musun?”)
Cevap: “Ja, ıch will” (Evet, ediyorum)
7. Soru: “Gibt es verbotene verhaltensweisen inin der religion des ıslam?” (İslam dininde yasak davranışlar var mı?)
Cevap: “Es gibt mehr alsein verbotenes verhalten in der ıslamıchen religion.” (İslam dininde birden fazla yasak davranış vardır.)
8. Soru: “Was sind verbotene Verhaltensweisen im Islam?” (islam’da Yasaklanmış davranışlar nelerdir?)
Cevap: “Ehebruch, lügen, demütigung und gier sind verbotene verhaltensweisen.” (Zina, yalan, aşağılama ve aç gözlülük yasak davranışlardır.)
9. Soru: “Essen muslime schweinefleisch?” (Müslümanlar domuz eti yiyor mu?)
Cevap: “Nein, er isst nicht (Hayır, yemiyor.)
9. Soru: “Ist es eine sünde für msulime alkohol zu trinken” (Müslümanların alkol alması günah mıdır?)
Cevap: “Ja, es ist sünde” (Evet, günahtır.)
10. Soru: “Geben muslime den armen almosen?” (Müslümanlar fakirlere sadaka verir mi?)
Cevap: “Ja,sie geben” (Evet verirler)

Almanca İslam Dini ve Örnek Cümleler

11. Soru: “Fasten muslime im ramadan?” (Müslümanlar ramazanda oruç tutar mı?)
Cevap: “Ja, sie fasten im monat ramadan?” (Evet, ramazan ayında oruç tutuyorlar)
12. Soru: “Ist es die Pflicht eines Muslims, zur pilgerreise zu gehen?” (Hacca gitmek bir Müslüman’nın görevi midir?)
Cevap: “Ja, es ist die wichtigste Pflicht der Muslime, auf pilgerreise zu gehen.” (Evet, hacca gitmek Müslümanların en önemli görevidir.)
13. Soru: “Beten Muslime?” (Müslümanlar dua ediyor mu?)
Cevap: “Ja, wir öffnen unsere Hände und beten” (Evet, ellerimizi açıyoruz ve dua ediyoruz)
14. Soru: “Haben Muslime religiöse Feiertage?” (Müslümanların dini bayramları var mı?)
Cevap: “Ja, es gibt 2 religiöse feiertage. Das erste ist das Eid al-Adha, das zweite ist das
Ramadan-Fest.” (Evet, 2 dini bayram var. Birincisi Kurban Bayramı, ikincisi Ramazan Bayramı.)
16. Soru: “Opfern Muslime Schafe nach islamischem glauben?” (Müslümanlar islami inançlara göre koyun kurban mı ediyor?)
Cevap: “Ja, Muslime opfern Schafe am Opferfest”(Evet, Müslümanlar kurban bayramında koyun kurban ediyor?)
17. Soru: “Was machen Muslime im religöse feiertage ramadan? (Ramazan bayramında Müslümanlar ne yapar?)
Cevap: “Zucker wird verteilt, kinder bekommen taschengeld. Und erwachsene besuchen
minderjährige. Die hand der altesten wird geküsst und auf die stirn gelegt” (Şeker dağıtılır, çocuklara harçlık verilir. Ve büyükler küçükleri ziyaret eder. Yaşlıların eli öpülür ve
alnına yerleştirilir.)
18. Soru: “Glaubst du an himmel und hölle? (Cennete ve cehenneme inanıyor musun?)
Cevap: “Ja, ich glaube” (Evet, inanıyorum)
19. Soru: “Wie heißt das buch, an das Muslime glauben?” (Müslümanların inandığı kitabın adı nedir?)
Cevap: “Der name des buches, an das die Muslime glauben, ist der Koran.” (Müslümanların inandığı kitabın adı Kuran’dır.)
20. Soru: “Glaubst du an die existenz gottes?” (Allah’ın varlığına inanır mısın?)
Cevap: “Ja, ıch glaube” (Evet, inanıyorum.)

Almanca Din – Religion Allah’ı sevmek,  İslam dininin temelini oluşturmaktadır. Bu durum kendini yaratıcıya adamak, her şeyin varlık nedeni olan Allah’ı sevmekle başlar. Bu aşk bir adanmışlığı ifade eder. Kuran’da Allah’a duyulan sevgi olmadan yaptıklarını anlamak mümkün değildir. Kaldı ki bu sevgi dünyada tüm varlıkları Allah’tan dolayı sevmeyi ve saygı duymayı da beraberinde getirir. İslam’da en önemli konulardan biri, her türlü varlığa Allah tarafından yaratıldığı için sevgi göstermek önemlidir.

Almanca Din'in Tanımı

 

Almanca Sayılar ve Yazılışları – Die Zahlen